Over de
BAeker hofkapel

VAn kapel tot feestband

Door de veelzijdige inzetbaarheid van de Baeker Hofkapel wordt ieder feest geslaagd!

Huidige bezetting

De Baeker Hofkapel bestaat uit 30 muzikanten en heeft, naast muzikaliteit, vooral gezelligheid hoog in het vaandel staan. Onze opstelling varieert van kapel voor kleinere gelegenheden tot een big band opstelling. Voor kleinere gelegenheden zijn wij vrij verplaatsbaar door de wisselbaarheid van diverse leden van muziekinstrumenten. Voor grote evenementen op bühne stellen wij onze big band opstelling op met zang, gitaren, drums en keyboard.


Historie

De Baeker Hofkapel is opgericht in 1947. Sindsdien heeft de kapel een rijke muzikale historie opgebouwd in Nederland en in het buitenland. Wat begonnen is als een traditionele kapel voor carnavalsactiviteiten is doorgegroeid tot een grote big band met uitdagende doelstellingen.

Tussen 1947 en medio 2010 was de kapel enkel gericht op carnavalsactiviteiten van de Baeker Pottentaote. Met een muzikale binnenkomst werd de Prins en de Raad van Elf aangekondigd bij menige receptie, uitroeping of feestavond. Buiten de carnavalsseizoen werd sporadisch een Boerenhoffeest, jubileumsfeest of andere feestgelegenheid verzorgd.

Sinds 2010 is de Baeker Hofkapel bezig met het groeien tot een welbekende feestband met diverse optredens en reizen buiten het carnavalsseizoen. In 2019 is de kapel wederom op succesvol reis geweest naar het Schwarzwald in Duitsland.

Ook het muzikale repertoir is door de jaren uitgebreid van traditionele marsen en Duitse muziek tot hedendaagse popmuziek met zangnummers. Het repertoir is echter uitgebreid in plaats van vervangen! Dit maakt dat wij beschikken over een circa 160 nummers waarmee wij kunnen variëren voor iedere gelegenheid!